top of page

הנסיך הקטן

מודה שאני מתרגשת במיוחד לכתוב את הפוסט הזה, כיוון שהחלל שאת סיפורו אני מביאה כאן, עיצבתי עבור יצירת האומנות הפרטית שלנו, בננו הבכור מתן.

בדצמבר האחרון החלטנו לעבור לדירה גדולה יותר, מתוך מחשבה שלמתן סופסוף יהיה חדר שכולו שלו. כאשר ראינו את הדירה לראשונה, ידעתי מיד שזה יהיה החדר של מתן והדמיון כבר החל לפעול ולכן כשניגשתי לעיצוב החדר לראשונה, הסטיילינג כבר היה מגובש.

הדבר הראשון היה לפרט את הפונקציות שאותן אני מבקשת ליישם בחלל ומהו המיקום הנכון עבור כל אחת ואחת מהן. מכיוון שזהו חלל אחד שמתפקד גם כח.שינה וגם כח.משחקים, היה לי חשוב ליייצר הרמוניה בין פינות הנושא השונות.

צילום: Barangapix

על רובו של החלל פרוש שטיח pvc בגרפיקה אורבנית מצוירת ומהנה. היתרון הגדול של השטיח בעיניי, שהוא עוזר להגדיר את איזור המשחקים וגם מהווה משחק בפני עצמו ובנוסף הוא קל לתחזוק ביומיום. להשלמת המראה שיוצר השטיח, השתמשתי בארגזי פלסטיק קשיחים וצבעוניים במראה תעשייתי לאחסון הצעצועים השונים. הארגזים מתכתבים עם הצבעוניות של השטיח ולכן קל להחביא בתוכם את הצבעוניות האדירה של כל שאר הצעצועים וגם לייצר סדר בחלל כאשר הוא לא בשימוש.

צילום: Barangapix

את המיטה הלבנה של מתן מיקמתי אף היא על גבי השטיח ולמרות זאת המראה הנקי והעובדה שהיא על רגליים ומוגבהת מן השטיח מייצר הבדלה מן איזור המשחקים עצמו ונותן לה מקום של כבוד. היתרון של המיטה המוגבהת הוא שזה מייצר מקום אחסון נוסף, פחות גלוי ולכן אפשר לשים שם דברים כגון תיק העגלה ואריזות של צעצועים שונים.

מעל המיטה, מסגרתי 3 גלויות שהתאהבתי באיורים שלהן מהשנייה הראשונה שראיתי אותם. בגלויות ישנן שלושה דמויות של נסיכים בפוזיציות שונות והן מאוירות בסגנון וינטאג' שאני כ"כ אוהבת ומתחברת אליו ולכן אני מרוצה כ"כ שמצאתי להן את המסגרות המושלמות שיארזו וידגישו אותן. מה יותר מתאים מעל המיטה של הנסיך שלי, אם לא חבורה של נסיכים עם שיק..​

צילום: Barangapix

זוכרים את הטיפ שלי בנוגע ליצירת קומפוזיציה של אימג'ים ממוסגרים, רוצים לקרוא עוד בנושא? עברו אל הטיפ שפורסם בפוסט שלי "לא על הנייר לבדו".

אם יש כיווניות לאימג'ים (כמו במקרה של האימג'ים של הנסיכים), תמשיכו איתה.. האימג' הימני והשמאלי פונים כל אחד לכיוון שלו בהתאמה ואילו באימג' המרכזי הנסיך עומד ניצב והרקע שלו הוא הדומיננטי מבין שלושתם.

בפינה הנגדית למיטה, בחרנו לתכנן פתרון יצירתי ופרקטי לענין ההלבשה וההחתלה במהלך שעות היום, כיוון שכשעברנו לדירה הזו הבנו שכבר אין לנו צורך בשידת ההחתלה שתפסה הרבה מקום וכבר לא היה בה צורך. הרעיון היה לייצר 2 מרבצים שירופדו בבדים משלימים עם טקסטורות צבעוניות וכיפית, שייראו כמשחק בפני עצמם. המרבצים בנויים כך שכל יחידה היא בפני עצמה והם פריקים על כל חלקם (המושב, המשענות והכריות נוי) ולכן ניתנים לשינוי מיקומם בחלל עצמו ואף להיות שימושיים בחלל אחר בבית. המחשבה הנוספת בתכנון הייתה שכאשר מחברים את שני המרבצים יחד, הם מתפקדים במידותיהם כמיטה לאורח שקפץ לביקור. שכן חדר אורחים בדירה הזו עדיין לא קיים בתכנון.

צילום: Barangapix

בצמוד למרבצים נוצרה נישה טבעית ובחרתי להפוך אותה לפינת ישיבה שתשמש לקריאת ספרים ולמשחק. מיקמתי מזרון לא עבה במיוחד שרופד ביחד עם כריות נוי בבדים עם מוטיב של ים, מעוטרים בסירות ובמגדלורים. אני מתוודה שהרעיון הזה שהבזיק בין רגע, היה מוצלח מאוד, על כך יעידו הספרים המשומשים מידי של מתן.

צילום: Barangapix

הפריט האחרון בחדר, אך לא פחות חשוב הוא ארון הבגדים של מתן. הוא תוכנן עבורו עוד בדירתנו הקודמת שבה היינו זקוקים למקום אחסון עבורו וביקשנו לייצר ארון לא גדול במימדיו, בצבע נייטרלי ברובו ורק במגירותיו התחתונות בחרנו לתת קריצה של צבע. על הדופן הצידית החשופה של הארון הודבק מד גובה צבעוני מעוטר בחיות שונות ואילו במקום הנותר של הנישה מוקם סל כביסה עדין שמעליו נתלו עבודת אומנות מחברה ועוגן של סירה המתקשרת לי למוטיב של פינת הישיבה והיא למעשה הטריגר לעבודת אמנות נוספת שאני מייעדת עבור החדר.

צילום: Barangapix

בחדר ילדים שמשמש גם כח.משחקים ובכלל, זה כיף נורא לייצר פינות נושא כגון: פינת ישיבה לקריאה ומשחק, איזור שינה, איזור התארגנות, איזור משחק וכו'. זה מייצר פונקציונאליות וחלוקה ברורה יותר לייעודים שונים שצריך בחלל מסוג זה מה גם שנוצרות פינות שכיף לילד/ים להשתמש בהם ולגלות בהם ענין מחדש. נסו ליצור פינות נושא שמכילות אלמנטים לא קבועים, אשר תוכלו לשנות את מיקומם בכל פעם שתחפצו בכך וליצור ענין חדש גם בפינות המוכרות. אני יכולה להעיד על כך שאת מתן זה מרתק לבוא הביתה מהגן ולראות שינוי בחלל (בין אם זה בבית עצמו או בחדר שלו) ולהצביע עליו, רואים מיד שהוא הבן של ההורים המעצבים שלו..

הירשמו לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים במייל

תודה על ההרשמה!

פוסטים אחרונים
חיפוש לפי תגיות
אין עדיין תגים.
bottom of page